Hedelmällisyys, raskaus, synnytykseen valmistautuminen ja doulaus

Hedelmällisyys

Ekohoitola Tai Missa tuetaan naisen hedelmällisyyttä mm. akupunktiolla, shiatsulla ja ruokavaliolla. Opettelemme myös tuntemaan ja kuuntelemaan kehon ja mielen rytmejä sekä oman elämän stressipisteitä ja rajojen asettelua. Pyrimme pois suorittamisesta. Tavoitteena on löytää kehon ja mielen tasapaino sekä elämänilo ja -nautinto. Kun mieli (=shen) on rauhallinen, voi kehokin hyvin.

 

Raskaus

Raskauden aikana naisen keho ja mieli ovat jatkuvassa muutoksessa ja kehityksessä. Akupunktion ja shiatsun avulla rentoutamme kehoa ja mieltä ja siten autamme naista sopeutumaan raskauden eri vaiheisiin ja valmistautumaan tulevaan synnytykseen.

 

Synnytykseen valmentautuminen

Jokainen synnytys on äidin ja syntyvän lapsen näköinen synnytys. Synnytys voi olla kaunis ja voimaannuttava tapahtuma. Se voi olla myös pelottava ja ahdistava. Tärkeää on valmistauminen synnytykseen. Tai Min synnytykseen valmistautuminen on yksilöllistä. Käymme läpi mm. erilaisia tekniikoita, joilla synnytystä voi tukea sekä joiden avulla voi kohdata synnytyksen aikana nousevia tuntemuksia (esim. pelko, huoli, viha, kipu) ja löytää luottamuksen kuunnella omaa kehoaan ja vaistojaan synnytyksen aikana. Synnytykseen valmistautuminen aloitetaan noin 3-4 viikkoa ennen laskettua aikaa (tarvittaessa myös myöhemmin). Valmistautumisessa hyödynnämme mm. keskustelua, vyöhyketerapiaa, akupunktiota ja korva-akupunktiota.

 

Doulaus

Doula eli synnytystukihenkilö tukee äitiä fyysisesti ja henkisesti ennen synnytystä, synnytyksen aikana ja heti synnytyksen jälkeen. Hän auttaa äitiä kuuntelemaan itseään ja löytämään esim. sopivia asentoja, jotka edistävät synnytyksenkulkua. Doula tukee, rohkaisee ja kannustaa niin äitiä kuin äidin tukihenkilöäkin. Doula on kiireettömästi läsnä äidille ja hänen tarpeilleen. Doula auttaa vanhempia kohti mahdollisimman positiivista synnytyskokemusta.

Doula ei anna lääkkeellisiä ohjeita, tee lääketieteellisiä toimenpiteitä tai toimi kätilönä.