Vanha itämainen tietämys toimii myös modernissa maailmassa.



Akupunktio on vanha Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen hoitotekniikka. Kehossa kulkee 12 päämeridiaania, joilla sijaitsee akupunktiopisteitä. Näillä pisteillä on tarkka sijainti ja tehtävä. Pisteitä voidaan stimuloida kertakäyttöisillä akupunktioneuloilla. Tämän stimuloinnin tarkoitus on harmonisoida kehossa olevia epätasapainoja, avata tukoksia ja palauttaa kehon ja mielen luonnollinen energianvirtaus. Akupunktio on oiva tukikeino terveyden ylläpidossa.

 

Maailman Terveysjärjestö WHO listaa n. 400 sairausnimikettä, joita voi hoitaa Perinteisellä Kiinalaisella Lääketieteellä. Näitä ovat mm.:


- hormoonikierron tasapainottaminen, kuukautiskivut, pms-oireet

- endometrioosi, PCOS, myoomat

- hedelmällisyys, raskauden tukeminen, synnytykseen valmistautuminen ja synnytyksestä palautuminen

- vaihdevuodet

- unettomuus, väsymys, masennus, ahdistus, stressi, tunnelukot, jumiutunut elämäntilanne

- hermoston yli- ja alivirittyneisyys, lamaantuminen, traumanpurku

- niska-hartia-jumit, alaselkäkivut, lonkka- ja polvivaivat

- näkö- ja kuulohäiriöt

- päänsärky, migreeni, huimaus, korkea ja matala verenpaine

- hammassärky, bruksismi

- ruoansulatusongelmat, ummetus, ripuli, turvotukset, närästys, palantunne kurkussa

- iho-ongelmat kuten psoriasis, atooppinen iho, akne 

 

Muita Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen hoitomuotoja ovat mm.:

 

Kiinalaiset yrtit

ovat Kiinassa yleisin käytetty hoitomuoto. Jokaisella yrtillä on tietyt ominaisuutensa: lämpötila, maku, suunta ja mihin meridiaaniin se ensisijaisesti vaikuttaa sekä tehtävänsä. Näiden ominaisuuksien perusteella kootaan resepti, sillä yrttejä harvoin käytetään yksinään. Yrttivalmisteita käytetään mm. teenä, jauheina, pillereinä, tinktuuroina ja rasvoina.

 

Korva-akupunktio

Korvassa sijaitsee koko keho heijastepisteinä. Näihin pisteisiin laitetaan laastariteipillä siemenet tai korvaneulat. Nämä voivat työskennellä korvalehdellä useammankin päivän ajan. Käytän korvasiemeniä mm. synnytykseen valmistautumisessa, kehon ja mielen levottomuudessa, unihäiriöissä, jne..

 

Moksa

on valmistettu kuivatusta pujosta. Sillä lämmitetään kehoa erilaisissa vähyys- ja kiputiloissa. Moksasikari, suoramoksa, neulamoksa ja moksalaatikko ovat erilaisia moksatekniikoita.

 

Ravintoneuvonta

Ravintoa on perinteisesti käytetty sairauksien ehkäisemiseen. Ruokailu on sopetettu vuodenaikojen ja ihmisen henkilökohtaisten tarpeiden mukaisesti. Ravintoa mietitään mm. energisestä ja termisestä näkökulmasta. 

 

Tavataan hoitopöydän äärellä!