Akupunktio

Vanha itämainen tietämys toimii myös modernissa maailmassa.

 

Akupunktio on vanha Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen hoitotekniikka. Kehossa kulkee 12 päämeridiaania, joilla sijaitsee akupunktiopisteitä. Näillä pisteillä on tarkka sijainti ja tehtävä. Pisteitä voidaan stimuloida kertakäyttöisillä akupunktioneuloilla. Tämän stimuloinnin tarkoitus on harmonisoida kehossa olevia epätasapainoja, avata tukoksia ja palauttaa kehon ja mielen luonnollinen energianvirtaus. Akupunktio on oiva tukikeino terveyden ylläpidossa.

 

Maailman Terveysjärjestö WHO listaa n. 400 sairausnimikettä, joita voi hoitaa perinteisellä kiinalaisella lääketieteellä. Ekohoitola Tai Missa hoidetaan mm.:


- hormoonikierron tasapainottaminen, kuukautiskivut, pms-oireet

- lapsitoive, endometrioosi, PCOS, myoomat

- synnytykseen valmistautuminen

- vaihdevuodet, impotenssi, frigiditeetti

- unettomuus, väsymys, masennus, ahdistus, stressi     

- niska-hartia-jumit

- näkö- ja kuulohäiriöt

- päänsärky, migreeni, huimaus, korkea ja matala verenpaine, hammassärky

- ruoansulatusongelmat, ummetus, ripuli, turvotukset

- iho-ongelmat kuten psoriasis, atooppinen iho, akne 

 

Muita Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen hoitomuotoja ovat mm.:

 

Kiinalaiset yrtit

ovat Kiinassa yleisin käytetty hoitomuoto. Jokaisella yrtillä on tietyt ominaisuutensa: lämpötila, maku, suunta ja mihin meridiaaniin se ensisijaisesti vaikuttaa sekä tehtävänsä. Näiden ominaisuuksien perusteella kootaan resepti, sillä yrttejä harvoin käytetään yksinään. Yrttivalmisteita käytetään mm. teenä, jauheina, pillereinä, tinktuuroina ja rasvoina.

 

Moksa

on valmistettu kuivatusta pujosta. Sillä lämmitetään kehoa erilaisissa vähyys- ja kiputiloissa. Moksasikari, suoramoksa, neulamoksa ja moksalaatikko ovat erilaisia moksatekniikoita.

 

Ravintoneuvonta

Ravintoa on perinteisesti käytetty sairauksien ehkäisemiseen ja se on sopetettu vuodenaikojen ja ihmisen henkilökohtaisten tarpeiden mukaisesti. Ravintoa mietitään energisestä ja termisestä näkökulmasta eikä siinä huomioida ravinnon kemiallista koostumusta.