Tutustuin Perinteiseen Kiinalaiseen Lääketieteeseen vuonna 2005 asuessani Saksassa. Sillä matkalla olen edelleenkin.

Tuhansia vuosia vanhat teoriat ja hoitotavat sopivat hyvin nykypäivän ihmisillekin. Tämä mahdollistaakin jatkuvan uuden oppimisen - siksi PKL kiehtoo yhtä paljon kuin taipaleeni alussa, jollei jopa enemmänkin!

Opiskelin klassista akupunktiota ja PKL:n teorioita Amara-koulussa Hampurissa/Saksassa. Koulutus kesti 2 vuotta. Sen jälkeen jatkoin kiinalaisten yrttien parissa Wuppertalissa/Saksassa toiset kaksi vuotta. Osallistuin myös erilaisiin PKL:n jatkokoulutuksiin kuten lapsettomuus, vaihdevuodet, ihosairaudet, jne.

Vuonna 2008 vietin 3 kuukautta Zhejiang TCM Universityssa, Hangzhoussa/Kiinassa. Opiskelu koostui teoriatunneista sekä sairaaloissa ja klinikoilla suoritetusta käytännön harjoittelusta.

Luontaishoitajaksi valmistuin marraskuussa 2016. Nämä opinnot sisälsivät mm. shiatsua, aromaterapiaa ja vyöhyketerapiaa.

Tunsin kutsun syventää shiatsu-osaamistani ja aloitin 2016 Qi&Body shiatsuterapeutti-opinnot israelilaisen Galit Shavivin johdolla. Opiskelu kesti 3 vuotta ja valmistuin shiatsuterapeutiksi joulukuussa 2019.

Osallistun säännöllisesti akupunktion ja shiatsun jatko- ja täydennyskoulutuksiin. Keväällä 2024 aloitin 2-vuotisen biodynaamisen kraniosakraaliterapia-koulutuksen Hämeenlinnassa.

 

Nykyiset luottamustehtäväni:

  • Saimaan Syöpäyhdistyksen saattohoidon tukihenkilö

 

Aiemmat luottamustehtäväni:

  • FinnAcu ry:n sihteeri
  • Endometrioosiyhdistyksen vertaistukiryhmän vetäjä
  • Ensi- ja turvakotiliiton vapaaehtoisdoula
  • Steinerpäiväkoti Tontuntuvan johtokunnan puheenjohtaja
  • Shiatsu Finland ry hallituksen jäsen ja somevastaava
  • Lappeenrannan steinerkoulun hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja