Terhi Hirvikallio

 

Saksassa asuessani tutustuin Perinteiseen Kiinalaiseen Lääketieteeseen vuonna 2005 ja sillä matkalla olen edelleenkin. Tuhansia vuosia vanhat teoriat ja hoitotavat sopivat hyvin nykypäiväänkin ja tämä mahdollistaa jatkuvan uuden oppimisen - siksi PKL kiehtoo yhtä paljon kuin taipaleeni alussa, jollei jopa enemmänkin!

Opiskelin klassista akupunktiota ja PKL:n teorioita Amara-koulussa Hampurissa/Saksassa. Koulutus kesti 2 vuotta. Sen jälkeen jatkoin kiinalaisten yrttien parissa Wuppertalissa/Saksassa toiset kaksi vuotta. Osallistuin myös erilaisiin PKL:n jatkokoulutuksiin kuten lapsettomuus, vaihdevuodet, ihosairaudet, jne.

Vuonna 2008 vietin 3 kuukautta Zhejiang TCM Universityssa, Hangzhoussa/Kiinassa. Opiskelu koostui teoriatunneista sekä sairaaloissa ja klinikoilla suoritetusta käytännön harjoittelusta.

Suomeen palattuani olin aktiivisena PKL:n yhdistystoiminnassa (FinnAcu ja SKILL), kunnes minusta tuli äiti  ja keskityin muutamaksi vuodeksi lapseen ja perheeseen.

Hoitovapaani päätyttyä perustin maaliskuussa 2014 Ekohoitola Tai Min Lappeenrannan keskustaan. Tai Missa käytän pääsääntöisesti akupunktiota ja kiinalaisen lääketieteen ravintoneuvontaa. 

Lokakuussa 2014 Tai Missa alkoi myös kokoontumaan Endometrioosiyhdistyksen vertaistukiryhmä. Ryhmämme valittiin v. 2016 vuoden vertaistukiryhmäksi.

Syksyllä 2014 opetin PKL:n perusteita Etelä-Karjan Kansalaisopistolla. Luennoin säännöllisesti eri aiheista liittyen PKL:n ja sen vaikutuksista terveyteen.

Toukokuussa 2015 aloitin yhteistyön Holiday Club Saimaa Span kanssa. Teen kylpylällä akupunktiota, vyöhyketerapiaa ja shiatsua.

Syksyllä 2015 liityin Ensi- ja turvakotien liiton doula-toimintaan. Doula on synnytystukihenkilö, joka toimii synnytyksessä tukena synnyttävälle äidille ja/tai hänen puolisolleen.

Kesällä 2016 julkaisin kirjan nimeltä Kuu - Naisen Voima, itämaista viisautta luonnollisen kuukautiskierron vahvistamiseen ja naiselliseen itsetuntemukseen.

Luontaishoitajaopintojeni puitteissa suoritin vyöhyketerapiasta hyväksytysti näyttökokeen joulukuussa 2014, shiatsusta huhtikuussa 2015 ja aromaterapiasta toukokuussa 2016. Luontaishoitajaksi valmistuin marraskuussa 2016. 

Tunsin kutsun syventää shiatsu-osaamistani ja aloitin 2016 Qi&Body shiatsuterapeutti-opinnot. Opiskelu kesti 3 vuotta ja valmistuin joukuussa 2019.

Luennoin säännöllisesti erilaisille ryhmille räätälöidystä aiheista. Toimin myös luentojen ja tapahtumien tuottajana (esim. Hyvää Sinulle Etelä-Karjalassa 2017, Naisen Voima-päivä,..). Olen myös Shiatsu Finland ryn hallituksen jäsen ja hoidan yhdistyksen sosiaalisen median tilejä.